LJEKOBILJE BLAGO HERCEGOVINE

Ko smo mi i čime se bavimo?

Volimo ono što radimo

Sagu o lekovitom bilju Hercegovine zvanično pričamo i negujemo već više od dvadeset godina.

Naš proces proizvodnje

U nastojanju da potrošačima obezbedimo što kvalitetniji proizvod, konstantno ulaganje u znanje i tehnologiju predstavlja jedan od naših glavnih prioriteta.

ljekobilje-smilje-organski-proizvodi-kreme-čajevi-kozmetika
KAKO JE SVE POČELO

O nama

Bavimo se proizvodnjom i distribucijom organskih proizvoda visokog kvaliteta.

Sagu o lekovitom bilju Hercegovine zvanično pričamo i negujemo već više od dvadeset godina. Apsolutni smo začetnici poštovanja i uvažavanja majke prirode i svega onoga što nam ona tako spontano daje i nudi u našoj Hercegovini.

U sudaru kontinentalne i mediteranske klime, sa više od 300 sunčanih dana godišnje, izrazito bazičnim zemljištem prepunim kalcijum-karbonatom i potpuno čistim ekološkim prostorom bez bilo kakvih industrijskih zagađivača, Hercegovina je postala redak dragulj u ovom delu Evrope i jedinstvena prirodna oaza lekovitog i aromatičnog bilja i pčelinjih proizvoda.

Kako biste bili u toku zapratite nas na:

Naša snaga i uspeh nisu samo u našem znanju i vrijednoći, već i u njoj – zemlji Hercegovoj koja je po svim geografskim parametrima idealna za rod samoniklog lekovitog bilja čija upotrebna vrednost nadmašuje sve moguće granice. Što se tiče plodne zemlje i oranica, Hercegovina nam ne nudi puno mogućnosti, ali međ` svojim kamenom, sa preko 300 zvanično evidentiranih vrsta lekovitog bilja nudi nam dragocenu životnu snagu i energiju.

Mi tu snagu čuvamo, pazimo, obnavljamo i našim delovanjem već dve decenije usmeravamo ka čoveku i njegovom zdravlju. Jer, naši krajnji ciljevi su zdrav čovek i sačuvana priroda.

Pod zaštićenim brendom “Ljekobilje”, naše preduzeće “Ljbilje d.o.o. Ljubinje” proizvodi, otkupljuje i prerađuje lekovito, aromatično i začinsko bilje. Višegodišnjim ulaganjem, pre svega u znanje i struku, uspeli smo da u potpunosti zaokružimo jedinstven ciklus od proizvodnje sadnog materijala, plantažnog uzgoja sa preko 100 hektara sopstvenih i kooperantskih plantaža, otkupa samoniklog lekovitog bilja pa sve do prefinjene prerade koja vodi do sertifikovane organske proizvodnje preko 300 visokokvalitetnih proizvoda.

Sedište preduzeća se nalazi u Ljubinju, malom hercegovačkom gradiću poznatom po vrijednoći i dugovečnosti svojih ljudi. Tu se nalazi centralni proizvodni pogon u okviru kojeg se obavlja rasadnička i plantažna proizvodnja, destilacija, ekstrakcija kao i savremeno opremljena laboratorija za izradu kozmetičkih proizvoda. Pored Ljubinja, naša proizvodnja se obavlja i u Bileći gde se nalazi pogon za preradu i pakovanje filter i klasičnih čajeva kao i mirisnih i ukrasnih vrećica i jastuka.
Kao odgovor na sve izrazitije interesovanje za našim proizvodima u Srbiji, od septembra 2020. godine otvorili smo i naše predstavništvo u Srbiji. Cilj našeg preduzeća “Ljekobilje d.o.o.” sa sedištem u Beogradu je da kroz razgranatu prodajnu mrežu približi naše proizvode zainteresovanim kupcima širom Srbije.

ljekobilje-smilje-organski-proizvodi-kreme-čajevi-kozmetika

Celokupna proizvodnja naše kompanije se zasniva na jasno definisanim postulatima očuvanja zdravlja i životne sredine, pa u proizvodnom procesu koristimo isključivo prirodne sastojke, bez bilo kakvih dodataka poput veštačkih boja i veštačkih aroma. Takođe, za pakovanje naših proizvoda, gde god je to moguće, koristimo isključivo prirodne i biorazgradive materijale, stalno misleći na onu koja nam je sve ovo omogućila i podarila – majku prirodu.

Plasman naših proizvoda i sirovina, sa učešćem od preko 60%, uglavnom je orijentisan na inostrana tržišta, od dalekog Japana, Kine, Rusije pa sve do Amerike i Kanade. Međutim, to nikako ne znači da zanemarujemo potrebe domaćeg tržišta gde na području Bosne i Hercegovine imamo veoma organizovanu i razgranatu mrežu prodajnih mesta.

100% ORGANSKI

Naše delatnosti

Zaokružili smo celokupnu delatnost od proizvodnje semena do proizvodnje gotovih poizvoda od lekovitog bilja.

ljekobilje3

Proizvodnja

Proizvodnja semena i sadnica lekovitog bilja.

ljekobilje-organski-proizvodi-kreme-čajevi-kozmetika

Plantažiranje i otkup

Plantažiranje, otkup i primarna prerada lekovitog, aromatičnog i začinskog bilja.

ljekobilje1

Gotovi proizvodi

Proizvodnja etarskog ulja, hidrolata, ulja za masažu i kozmetike za negu kože. Proizvodnja meda i pčelinjih proizvoda, biljnih ekstrakta/tinktura

ljekobilje4

Čajevi i suveniri

Proizvodnja filter, klasičnih, monokomponentnih i višekomponentnih čajeva. Proizvodnja mirisnih, dekorativnih jastuka i suvenira/vrećica

ljekobilje-organski-proizvodi-kreme-čajevi-kozmetika

Edukacija

Edukacija i obuka iz oblasti lekovitog bilja i tradicionalne medicine, kao i razvoj projekata i stručnih i savetodavnih usluga.

OSNOVANI SMO 2002. GODINE

Uspešno sarađujemo i van granica naše zemlje

243
Prodajnih mesta
12
Izvoznih zemalja
300
Proizvoda
100
Hektara plantaža
50
Priznanja i diploma
30
Zaposlenih

U nastojanju da potrošačima obezbedimo što kvalitetniji proizvod, konstantno ulaganje u znanje i tehnologiju predstavlja jedan od naših glavnih prioriteta. O tome govore i brojni sporazumi i saradnja sa renomiranim naučnim institutima u zemlji i inostranstvu sa ciljem adekvatnog razvoja svakog novog proizvoda, kao i kontrole i praćenja celokupnog procesa proizvodnje.

Naša proizvodnja je pregledana, potvrđena i sertifikovana od strane organske kontrole, institucije koju priznaje Međunarodni akreditacioni servis. Stručno i kadrovski smo osposobljeni za sve profesionalne izazove iz oblasti organske proizvodnje. Edukaciju naših potrošača i kooperanata smatramo našom obavezom.

ljekobilje organski proizvodi10
JOŠ MALO O NAMA

U kom pravcu idemo?

Našia vizija, ciljevi, naša lepota i ono u čemu uživamo, naša priznanja i nagrade.

Naši ciljevi
Pomoći čovjeku da bude što zdraviji i učiniti sve da priroda ostane sačuvana.
Naša vizija
Da postanemo prepoznatljiva kompanija, ne samo u regionu već i u svetu koja istinski radi nešto dobro i korisno za čoveka i prirodu. Milioni proizvedenih i posađenih sadnica najraznovrsnijeg lekovitog i ukrasnog bilja, da pređu u milijarde. Da budemo sinonim za kompaniju koja uvek iznova postavlja više standarde, kako u oblasti proizvodnje i trgovine, tako i u oblasti zdravlja i življenja…
Naša misija
Još od prvog dana pre dvadeset i više godina, naše preduzeće teži ka poboljšanju svih aspekata života kroz očuvanje okoline i zdravlja ljudi. Naš cilj je da sa širokom paletom životno korisnih proizvoda zadovoljimo upravo takve potrebe naših korisnika i da konstantno težimo ka većem i boljem kvalitetu. Kako naših proizvoda tako i boljem kvalitetu života u našem društvu.

Priznanja i nagrade
Iako su naši brojni i cenjeni potrošači naša najveća nagrada i priznanje, ni onih u vitrinama nam nimalo nedostaje. Nosioci smo preko 50 različitih priznanja, diploma, povelja, nagrada i medalja iz različitih oblasti našeg delovanja.

Nekada je to bilo za jedinstvenu inovativnu ideju poput one za uvođenje u organsku proizvodnju i plantažiranje sadnica smilja (2008), nekada za najboljeg preduzetnika u Republici Srpskoj u kategoriji malih proizvodnih preduzeća (2018), za biznis lidera održivog razvoja i prepoznatog zaštitnika životne sredine i čuvara prirodnih resursa (2019), a vrlo često za najkvalitetnije proizvode iz pripadajuće klase (2015, 2016, 2017, 2018, 2019).

Jedno od najdražih priznanja koje imamo je prepoznatljivost našeg brenda Ljekobilja u zemlji i regionu i sama činjenica da smo već više od 20 godina prepoznati kao neko ko aktivno doprinosi uzdizanju kulture življenja, očuvanju ljudskog zdravlja i životne sredine.